• Cztery smaki do wyboru

    Niezastąpiony w diecie i przy wysiłku sportowym
  • Innowacja w żywieniu

    Bez glutenu, konserwantów, alergenów

FAQ

Dowiedz się więcej o filecie z piersi kurczaka Agrico

  • Jakie są najważniejsze cechy produktu?

    Najwyższej jakości białe mięso z doskonałych, polskich kurczaków . Bez ulepszaczy i bez glutenu.  Jakość naszego produktu jest nieporównywalnie wyższa od mięs i wędlin przechowywanych w ladach  chłodniczych. Mocne, bezpieczne opakowanie gwarantuje świeżość fileta z kurczaka firmy Agrico.  Nasz zakład stosuje najbardziej restrykcyjne normy jakości i kontroli potwierdzone przez stosowne europejskie certyfikaty.

  • Dla kogo rekomendowany jest filet z kurczaka Agrico?

    Dla wszystkich osób aktywnych. Szczególnie zalecany jest przez dietetyków sportowych jako składnik diety dla osób budujących tkankę mięśniową (siłownia), uczęszczających na  zajęcia cross fit, uprawiających ćwiczenia cardio, lekkoatletów (w tym biegaczy), koszykarzy oraz osób odchudzających się i dbających o linię.

  • Jakie jest zastosowanie w żywieniu?

    Polecany jako samodzielny posiłek – opakowanie to sycąca porcja: 160 g mięsa. Wyśmienicie sprawdza się również w sałatkach, tortillach, sushi, zapiekankach, daniach z ryżem, daniach z razowymi makaronami, w kanapkach i  tostach. Idealny na śniadanie, jako przekąska, danie obiadowe, fast food, finger food, kolacja.

  • Jakie są pozostale zalety produktu?

    Jest ich bardzo wiele.  Wymieńmy najważniejsze. Filet z kurczaka Agrico nie wymaga warunków chłodniczych. Dlatego możesz zabrać go ze sobą wszędzie: do pracy, na siłownię, na wycieczkę, na trening. Jest gotowy do spożycia „na zimno” od razu po otwarciu, można go także zapiekać, podgrzewać. Wytrzymałe opakowanie jest odporne na uszkodzenia  i gwarantuje najwyższą świeżość mięsa

  • Dlaczego jest wskazany dla osób przykładających dużą wagę do zdrowego, sportowego trybu życia i odżywiania się?

    Ponieważ charakteryzuje się on wysoką zawartością białka i niską zawartością cukru. Nie zawiera glutenu i alergenów.

  • Jakie są wartości odżywcze filetów z piersi kurczaka Agrico w sosie własnym?

    100g produktu pokrywa *RWS [%]

    Wartość energetyczna: [kJ]/[kcal] 4
    Tłuszcz: 1
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2
    Węglowodany: 0
    Cukry: 0
    Białko: 36
    Sól: 22

    Wartość odżywcza w 100g

    Wartość energetyczna: [kJ] 343
    [kcal] 81
    Tłuszcz: 1,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: <o,2 g
    w tym cukry: <0,2 g
    Białko: 18 g
    Sól: 1,3 g
  • Jakie są wartości odżywcze filetów z piersi kurczaka Agrico w sosie pomidorowym?

    100g produktu pokrywa *RWS [%]

    Wartość energetyczna: [kJ] / [kcal] 5
    Tłuszcz: 4
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5
    Węglowodany: 0
    Cukry: 0
    Białko: 36
    Sól: 18

    Wartość odżywcza w 100g

    Wartość energetyczna: [kJ] 434
    [kcal] 103
    Tłuszcz: 3,0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 1,0 g
    w tym cukry: < 0,5 g
    Białko: 18 g
    Sól: 1,1 g
  • Jakie są wartości odżywcze filetów z piersi kurczaka Agrico w sosie winegret?

    100g produktu pokrywa *RWS [%]

    Wartość energetyczna: [kJ] / [kcal] 7
    Tłuszcz: 12
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5
    Węglowodany: 0
    Cukry: 0
    Białko: 36
    Sól: 13

    Wartość odżywcza w 100g

    Wartość energetyczna: [kJ] 617
    [kcal] 148
    Tłuszcz: 8,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
    Węglowodany: < 0,2 g
    Cukry: < 0,2 g
    Białko: 18 g
    Sól: 0,8 g
  • Jakie są wartości odżywcze filetów z piersi kurczaka Agrico w oleju?

    100g produktu pokrywa *RWS [%]

    Wartość energetyczna: [kJ] / [kcal] 8
    Tłuszcz: 16
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6
    Węglowodany: 0
    Cukry: 0
    Białko: 36
    Sól: 22

    Wartość odżywcza w 100g

    Wartość energetyczna: [kJ] 713
    [kcal] 171
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
    Węglowodany: < 0,2 g
    Cukry: < 0,2 g
    Białko: 18 g
    Sól: 1,3 g
  • Dlaczego filet z piersi kurczaka to idealny składnik diety przy wysiłku sportowym?

    Sportowcy oraz osoby aktywne fizycznie szczególną uwagę zwracają na zawartość białka w diecie; niezbędnego budulca masy mięśniowej. Mięso z kurczaka stanowi doskonale źródło pełnowartościowego białka, gdyż jego skład aminokwasowy jest podobny do składu naszych mięśni – idealnie zaspokoi on nasze zapotrzebowanie zarówno w trakcie wysiłku jak i w spoczynku.

  • Jaka jest przewagi mięsa z kurczaka nad wołowiną i wieprzowiną przy diecie sportowej?

    Mięso z kurczaka jest powszechnie uważane za najlepsze ze wszystkich, gdyż to własnie ono zawiera dużo przyswajalnego białka, więcej niż wieprzowina czy wołowina. Dodatkowo zawarte w mięsie składniki odżywcze takie jak żelazo, cynk, miedz oraz wybrane witaminy z grupy B usprawniają wydolność oraz odporność organizmu.

  • Dlaczego mięso kurczaka sprawdza się podczas diety?

    Podczas diety białka decydują w największym stopniu o szczupłości oraz jędrności ciała. Wraz z rozbudową masy mięśniowej następuje wzrost tempa przemiany materii , co powoduje efektywniejsze spalanie kalorii. Pierś z kurczaka zawiera niewielka ilość tłuszczu i jest lekkostrawne dlatego stanowi niezastąpiony składnik w kuracjach odchudzających czy regulujących masę ciała.