Olej rzepakowy
Opinie dietetyków oraz badania naukowe potwierdzają, że olej rzepakowy w przeciwieństwie do oliwy z oliwek zawiera większą ilość kwasów omega-3, które mają działanie przeciwzapalne, przeciwzakrzepowe. Ponadto bardzo istotny jest stosunek kwasów omega-6 do omega-3, który nie powinien być większy niż 4:1. W przypadku oleju rzepakowego proporcja ta jest prawie idealna, ponieważ wynosi 2:1, z kolei w oliwie z oliwek jest to stosunek 9:1. Olej rzepakowy stosowany w naszym filecie z piersi kurczaka w oleju wpływa na obniżenie cholesterolu oraz zwiększa ilość naturalnych przeciwutleniaczy, ze względu na wysoką zawartość witaminy E. Organizm uzyskuje lepszą zdolność w zakresie procesów metabolicznych, a tym samym uzyskuje znacznie wyższy potencjał energetyczny. sprawia on, że ciało zyskuje więcej siły i witalności, jak również jest zdolne do większego wysiłku, bez ryzyka uszkodzenia układu sercowo-naczyniowego.